Yalnızlık zayıflıktır. Şeytan ve nefis, yalnız insanı çok daha kolay yoldan çıkarır. Günahların birçoğu yalnızken işlenir. İşte bu sebeple, kitle psikolojisinin yönlendirici ve kendine benzetici gücünden istifade etmek maksadıyla, gençleri salih ve sadık grupların, teşkilatların içine yerleştirmek ve hatta oralara üye yapmak önemli bir eğitim stratejisidir.
Kişiliğin Diriliş Vakti / Adem Ergül
İmalı sözlerden de hoşlanmam; ikiyüzlülüğe de tenezzül etmem; iftiradan ve dedikodudan tiksinirim. Maskeyi sadece maskeli balolarda takarım, insanların arasında dolaşırken değil.
…
İyi insanların yanına gideceğim... İyi insanlar dürüst yaşar, iyi insanlar hilesiz yaşar ve hiçbir zaman benzerleri olmaz...
Öteki / Fyodor Dostoyevski
Gazetede filan adamın tam bir alçak, falan adamın da çok namuslu biri olduğunu okuya okuya sonunda tüm bunların bu nitelikleri gerçekten taşıdıklarına inanmaya başlarız. Yeter ki tam tersini iddia eden muhalif bir gazeteyi okumayalım.
Kitleler Psikolojisi / Gustave Le Bon
İnsanın iyi bir evde oturmak istemesi, yemesi içmesi ve benzerleri bir amaç değil, bir araçtır. İnsan, yaşamanın anlamı ve amacı olana varmak için fiziksel varlığını sürdürmek zorundadır. Bu yüzden de bu araçlara sahip olmak ister. Fakat bunlara sahip olmak isterken buna o kadar dalar ki, araç olduklarını unutur; onlar amaçlaşır onun gözünde.
Düşünceler I / Sezai Karakoç
İnsan, ne olduğunu unutan tek canlıdır. O nedenle insanın temel işidir “kendini bilmek”. Kendini bilmek, kendini fark etmekle başlar. Peki, kendini fark etmek için ne lazım? Başta da değindiğimiz gibi, iç dünyamıza dönebilmeye, kendimizle sohbet edebilmeye, neler olduğuna dair meraklı bir zihinle kendimizi izleyebilmeye, aynı zamanda koşulsuz sevebilmeye, yargısız dinleyebilmeye, dingin bir hale ulaşmaya ihtiyacımız var, şu nihayetsiz kendimizi bilme yolculuğumuzda.
Yeni Dünyanın Cesur İnsanı / Sinan Canan
“İnsan olmamızın gerektirdiği birçok konu Batılı bakış açısı ile internet dünyasına yansıtılmış durumdadır. Sorunumuz bu açıyla geliştirilen sistemlerin, bizi ananelerimizden, inançlarımızdan, değerlerimizden koparıyor, başkalaştırıyor olmasıdır.”
Dijital Haçlı Seferleri / Okan Özbay
Pek az kişi tarafından itiraf edilse de, doğru olan şu ki, Avrupa, deney fikrini ve deneyin bilimsel araştırmalarda kullanımını Müslümanlardan öğrenmiştir. Diğerleri yanında Müslümanların dünya bilgi mirasına ve bilgiyi araştırma tarihine yaptıkları en büyük katkılardan biri sıfırın kullanılması ve deneyî araştırmalarda temel yöntemlerden biri olarak öne çıkarmasıdır. Ama işaret ettiğimiz üzere, Müslümanlar deneye büyük önem verirken, deney alanını aşan müteal varlığı inkâr etme yoluna sapmamışlardır. Rönesans sonrası Aydınlanma çağı düşüncesi, 'gayb'ı düşünce alanı dışına çıkarmıştır.
Bilgi Neyi Bilmektir / Ali Bulaç
İsrail'i korkutan davaları uğrunda baş koyan, canlarını Allah'a satan ve ölüme aldırış etmeden kendini feda eden gençlerdir. Bu yiğitler, düzenledikleri şehadet eylemleriyle İsrailin ve Yahudilerin korkulu rüyası haline gelmişlerdir.
Her Müslümanın Ortak Davası Kudüs / Yusuf El- Karadavi
Ahlaki yozlaştırma konusuna özellikle ağırlık vermeliyiz. Çünkü bu Müslüman gençler alelade marjinal örgüt mensuplarına benzemez, bunları ahlaki olarak çöküntüye uğratıp akidelerinde tahribat yapmadan kendilerinden tam olarak istifade edemeyiz. Aksi halde en iyi ihtimalle belki kısa bir müddet istifade etmeyi başarabiliriz ama saygı duydukları bir örgüt mensubu kendileri ile bir iki saat konuşursa yine dönüş yapıp bizden kaçacaklardır. Bize bağlı kalmalarının tek yolu, ahlaki yozlaştırma metodudur.
Eşreften Esfele / Naşit Tutar
“ Evinizde bir kitaplığınız ve kitaplarınız olsun. Kimlerin kitaplarınızdan okuyacağı, istifade edeceği ve buradan hareketle faydalı olup; ölümünüzden sonra sizin amel defterinize sevap yazdıracağı belli olmaz.
Bir evde var olan kitaplık, akla okumayı getirebilir. İnsan bazen gözüne ilişen bir kitabı alıp okumak ister.
Kitaplık ve kitap bulunmayan evde, akla kitap da okumak da gelmez. Nadiren akla kitap okumak gelse de okuyacak kitap bulunmaz. Genellikle üzerinde durduğum ve yaptığım tavsiyelerden biri de; "siz okumasanız da evinize kitap alın" tavsiyesidir.”
Hatıralarım / Sait Şahin